Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές – Πλήθος ξένων δημοσιογράφων στη χώρα μας

Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα τα διεθνή ΜΜΕ για τις εκλογές – Πλήθος ξένων δημοσιογράφων στη χώρα μας

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν τα διεθνή ΜΜΕ για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα μας, καθώς περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και της βραδιάς των εκλογών, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

Σε επίσκεψή του στο κέντρο Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το μεγάλο ενδιαφέρον.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μανιτάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε από τον υφυπουργό στην πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ροδόλφο Μορώνη, σε ό,τι αφορά στην οργάνωση της μετάδοσης των αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει καλή μετάδοση των αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής, καθώς και ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα οδηγήσουν σε διακυβέρνηση της χώρας.

Σημειώνεται ότι το κέντρο Τύπου, το οποίο έχει οργανώσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα λειτουργήσει στο Ζάππειο Μέγαρο έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2015, για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, καθώς και των ανταποκριτών Ξένου Τύπου που θα καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Το κέντρο Τύπου διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες εργασίας συνολικής χωρητικότητας 300 θέσεων, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, και έξι τερματικά του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Επίσης, διαθέτει αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σχεδόν 400 εκπρόσωποι ΜΜΕ είχαν ήδη διαπιστευτεί μέχρι το μεσημέρι, ενώ ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για την κάλυψη των εκλογών υπάρχει από διεθνή ΜΜΕ και ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Ελλάδα.Σχόλια