Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών

Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο κέντρο των Βρυξελλών

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το δίκτυο Sky News. Τα βελγικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μία «ύποπτη κατάσταση» κοντά στην πλατεία de la Monnaie η οποία προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρχών. Ένα άτομο με μακρύ παλτό κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Soir.

Οι αρχές εκκένωσαν μία βιβλιοθήκη στην πλατεία place de la Monnaie, απέναντι από το βελγικό κοινοβούλιο. Γύρω από την βιβλιοθήκη έχει οριοθετηθεί μία περίμετρος ασφαλείας

Όπως μεταδίδει η Le Soir οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν τον ύποπτο.

«Οι επιθέσεις από μεμονωμένους δράστες , όπως στη Νίκαια και το Βίρτσμπουργκ της Γερμανίας, είναι πλέον μία αγαπημένη τακτική του Ισλαμικό Κράτους ( ISIS ), καθώς και της Αλ Κάιντα», σύμφωνα με μια ανάλυση που δημοσιεύθηκε στη Χάγη.

Νωρίτερα, η Europol είχε προειδοποιήσει ότι, μετά τις επιθέσεις της Νίκαιας και του Βίρτσμπουργκ, θα υπάρξουν νέα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη.

Μάλιστα και η Γερμανία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για νέα κτυπήματα στο έδαφός της.

«Η χώρα της Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιθέσεων από μοναχικούς λύκους αντίστοιχη με αυτή που που πραγματοποίησε ο 17χρονος με τσεκούρι κατά επιβατών τρένου το βράδυ της Δευτέρας», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ. «Όπως σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γερμανία είναι επίσης στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας. Κατά συνέπεια, έχω πει εδώ και καιρό, ότι η κατάσταση είναι σοβαρή» δήλωσε στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι ο δράστης της επίθεσης στο γερμανικό τρένο καταγόταν μάλλον από το Πακιστάν, παρά από το Αφγανιστάν, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.Σχόλια