Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το ΕΚΑΒ

Μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» προς το ΕΚΑΒ

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε δωρεά ύψους 14.000.000 ευρώ προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης και της πρωτοβουλίας ενάντια στην οικονομική κρίση.

Με αυτό το ποσό, το ΕΚΑΒ θα προμηθευτεί 143 υπερσύγχρονα ασθενοφόρα με οκταετή εγγύηση συντήρησης, 65 συμβατικά, 22 κινητών ιατρικών μονάδων (τα έξι με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά και αεροδιακομιδές), 26 4Χ4 και 30 μικρού όγκου. Επίσης, ένα μέρισμα από τα 14 εκατομμύρια θα δοθεί υπέρ της ψηφιακής αναβάθμισης του επιχειρησιακού κέντρου.

Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας.  Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιωνίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης.

Πρόκειται σίγουρα για μία μεγάλη κίνηση από την πλευρά του Ιδρύματος και ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ, δήλωσε: «Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη νέα δωρεά για την προμήθεια και συντήρηση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων επιθυμούμε να υποστηρίξουμε το αναγκαίο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της παροχής των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει».

Ο Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, από την πλευρά του τόνισε: «Εκ μέρους του ΔΣ του ΕΚΑΒ, αλλά και των εργαζομένων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΙΣΝ για την σημαντικότατη προσφορά που πραγματοποιεί. Το ΙΣΝ με την δωρεά αυτή που είναι η σημαντικότερη όλων προς το ΕΚΑΒ, αλλά και με τις προηγούμενες δωρεές του, στέκεται συμπαραστάτης στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν νυχθημερόν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ,  για την προάσπιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας και την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων  υπηρεσιών από πλευράς του.»

Σχόλια