Μεϊμαράκης: Καμία περίπτωση συνεργασίας με τον Τσίπρα

Μεϊμαράκης: Καμία περίπτωση συνεργασίας με τον Τσίπρα

Ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας και συνεννόησης με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκαθάρισε εκ νέου ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ σχολιάζοντας τις αναφορές περί συνομιλίας του κ. Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, σημείωσε ότι «αν η χώρα πήγαινε στα βράχια και ο κ. Τσίπρας ήθελε να παίρνει τη γνώμη του κ. Καραμανλή, καλώς έκανε», συμπληρώνοντας ότι αν ο κ. Καραμανλής επηρέασε τον κ. Τσίπρα, είναι «ακόμα καλύτερα για τη χώρα».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με την κυβέρνηση, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση, και συμπλήρωσε ότι «Δεν τη θέλει και ο κ. Τσίπρας. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται αδύναμος και θέλει συγκυβέρνηση, να βγει και να το πει. Όταν φύγει, θα δούμε τι θα κάνουμε μετά».

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει στο β’ γύρο, εάν δεν είναι ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως «θα πάρω θέση και θέλω να τονίσω ότι με βάση το καταστατικό οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ο δεύτερος γύρος, εάν κάποιος δεν υπερβεί το 50%».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «και μεγάλη να είναι η διαφορά, και πρώτος να είμαι, θα επιδιώξω τον δεύτερο γύρο και αν ο δεύτερος έχει αποχωρήσει. Και να μη θέλουν, πρέπει να γίνει, γιατί το λέει το καταστατικό».Σχόλια