Μέρκελ: Δεν αλλάζουμε πολιτική, όσο και αν το θέλουν οι τρομοκράτες – Θα δίνουμε καταφύγιο σε όσους το αξίζουν

Μέρκελ: Δεν αλλάζουμε πολιτική, όσο και αν το θέλουν οι τρομοκράτες – Θα δίνουμε καταφύγιο σε όσους το αξίζουν

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, προσπαθώντας να κατευνάσει τις φωνές που αμφισβητούν εκ νέου την ακολουθούμενη πολιτική υποδοχής προσφύγων, μετά από σειρά επιθέσεων στη Γερμανία σε διάστημα μιας εβδομάδας, που άφησαν πίσω τους 11 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Η κ. Μέρκελ αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές της, και να επιστρέψει εσπευσμένα στο Βερολίνο προκειμένου να δώσει συνέντευξη Τύπου.

«Εναντιωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια των τρομοκρατών να πλήξουν την ετοιμότητά μας στην υποδοχή ανθρώπων. Είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και να διατηρήσουμε την ελευθερία στη χώρα, ακολουθώντας τους κανόνες δικαίου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.

«Πρέπει να πολεμήσουμε την τρομοκρατία και να προστατεύσουμε όλους εκείνους που απειλούνται από αυτή», τόνισε και σημείωσε ότι η Γερμανία, «θα μείνει πιστή στις αρχές της», παρέχοντας καταφύγιο σε αυτούς που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι δύο δράστες των πρόσφατων επιθέσεων στη Γερμανία ήταν πρόσφυγες, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «Ήταν ένα χαστούκι για εμάς».

«Οι τρομοκράτες επιδιώκουν να μας εκτρέψουν από ό,τι είναι σημαντικό για εμάς, να διαρρήξουν τη συνοχή μας και το αίσθημα της κοινότητας, να πλήξουν τον τρόπο ζωής μας, την ανοικτή μας στάση και την προθυμία μας να υποδεχθούμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Βλέπουν μίσος και φόβο ανάμεσα στους πολιτισμούς, μίσος και φόβο ανάμεσα στις θρησκείες. Αντιτασσόμαστε αποφασιστικά σε αυτό», πρόσθεσε.

Η ίδια σημείωσε ότι πρέπει να προηγηθεί μια ενδελεχής ανάλυση, των όποιων μέτρων θα αποφασισθούν ως απάντηση στις επιθέσεις.

«Είμαι πεπεισμένη, σήμερα όπως και χθες, ότι θα κατορθώσουμε να φέρουμε εις πέρας αυτήν την ιστορική αποστολή στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης. Θα τα καταφέρουμε και έχουμε ήδη καταφέρει πολλά, πολλά πράγματα τους τελευταίους μήνες», επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, κλείνοντας τη Συνέντευξη Τύπου.

 

 Σχόλια