Μέρκελ: «Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα» – Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

Μέρκελ: «Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα» – Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ

Ότι οι επικεφαλής των θεσμών και των εταίρων εργάζονται εντατικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία για την Ελλάδα, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών εντός του συμφωνημένου χρονικού πλαισίου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση μεταξύ των Τσίπρα και Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της Κομισιόν αναμένεται να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό το περίγραμμα συμφωνίας που κατάρτισαν από κοινού οι δανειστές τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του, θα παρουσιάσει εκτενώς την ελληνική αντιπρόταση, η οποία έχει σταλεί στους θεσμούς από το βράδυ της Δευτέρας, και έχει απορριφθεί ως ανεπαρκής από τους εταίρους.

Στη συνάντηση δεν αποκλείεται να παραστεί και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόψε δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα, ωστόσο, κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι είναι «σχεδόν 100%» σίγουρο πως αύριο θα ανακοινωθεί η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, χωρίς αυτό, ωστόσο, να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και των «Financial Times», σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, ή έστω σημαντική πρόοδος, η κ. Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, θα έχουν νέα τηλεδιάσκεψη με τον κ. Τσίπρα αύριο.

Σχόλια