Μέρκελ & Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν – Πιθανή συνάντηση με Τσίπρα πριν τη Ρίγα

Μέρκελ & Ολάντ: Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν – Πιθανή συνάντηση με Τσίπρα πριν τη Ρίγα

Ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαΐου, τόνισε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του κ. Ολάντ, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκες που δεν μπορούν να περιμένουν, ενώ τόνισε πως η θέση της είναι μέσα στο ευρώ.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα, οι δύο ηγέτες μιλώντας για την Ελλάδα, επεσήμαναν πως η πρόοδος στις διαβουλεύσεις πρέπει να επιταχυνθεί, ενώ πρόσθεσαν πως θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, η κ. Μέρκελ και ο κ. Ολάντ είναι διατεθειμένοι να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της συνόδου της Ε.Ε. στη Ρίγα, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Αν και ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιδιώξει πολιτική σύγκλιση με τους εταίρους σε ζητήματα που δεν έχουν λυθεί σε τεχνικό επίπεδο, ωστόσο, γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters, και αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης στη Ρίγα, τόνισε πως «σε μια τέτοια συνάντηση δεν θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για τις οποίες αποφασιστικό λόγο έχουν οι συνομιλίες με το σχήμα που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Σημειώνεται τέλος, ότι σήμερα το βράδυ αναμένεται να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη του Brussels Group, ενώ από αύριο ξεκινούν εκ νέου οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες, με φυσική παρουσία των δύο πλευρών.Σχόλια