Μέρκελ: Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη

Μέρκελ: Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, εξερχόμενη από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία ύψους 82-86 δισ. ευρώ για τρία χρόνια.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η καγκελάριος ξεκαθάρισε ότι «τα προαπαιτούμενα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων έως τις 15 Ιουλίου, προτού η συμφωνία ψηφιστεί από τα υπόλοιπα κοινοβούλια. «Η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα μέχρι την Τετάρτη. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα υπομονετικοί. Η εμπιστοσύνη τον τελευταίο καιρό κλονίστηκε. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα με την Ελλάδα. Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη και οι Έλληνες φέρουν την ευθύνη για να γίνουν αυτά που αποφασίστηκαν .Έχω μεγάλη πίστη στην έναρξη των διαβουλεύσεων με την Ελλάδα. Νομίζω πως τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα».

«Μπορούν να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις για ένα πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα. Είμαι πεπεισμένη ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σκόπιμες» δήλωσε η κα. Μέρκελ, μετά την επίτευξη συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής.

Ερωτηθείσα αν παραμένει στο τραπέζι ένα «σχέδιο Β» για προσωρινή έξοδο από το ευρώ, η κ. Μέρκελ είπε ότι «το σχέδιο Α έχει επαληθευτεί και δεν χρειαζόμαστε σχέδιο Β».

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι «ένα ονομαστικό κούρεμα του χρέους είναι εκτός προγράμματος».Σχόλια