Μέρκελ: Προέχει να φυλάξουμε τα κοινά μας σύνορα

Μέρκελ: Προέχει να φυλάξουμε τα κοινά μας σύνορα

Την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Η από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι το κεντρικό ζήτημα του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», τόνισε η κ. Μέρκελ και ζήτησε την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης της ΕΕ με την Τουρκία.

«Θα μιλήσουμε για το θέμα της από κοινού προστασίας των εξωτερικών συνόρων και θα ήθελα να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, όπως στις 29 Νοεμβρίου -από κοινού, ως 28- αποφασίσαμε την ατζέντα της ΕΕ με την Τουρκία για τη μετανάστευση», δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο.

Αναφερόμενη στις δυσκολίες λήψης αποφάσεων, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι στην Ευρώπη «είμαστε συνηθισμένοι κάποια πράγματα να παίρνουν χρόνο, αλλά αξίζει -και έναντι των διαφορετικών πλαισίων – να το παλέψει κανείς. Και αυτό θα κάνω, προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινά σημεία».

Όσον αφορά την κατανομή των προσφύγων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι το θέμα δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή, διότι έχει ήδη αποφασιστεί η κατανομή 160.000 ανθρώπων και πρέπει τώρα να υλοποιηθεί. «Αυτό που προέχει τώρα είναι πώς μπορούμε να φυλάξουμε από κοινού τα κοινά μας σύνορα. Και για αυτό το σκοπό προσφέρεται η υλοποίηση της ατζέντας ΕΕ-Τουρκίας», προσέθεσε.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια