Μετά τις εκλογές τα… μπιλιετάκια του ΕΝΦΙΑ

Μετά τις εκλογές τα… μπιλιετάκια του ΕΝΦΙΑ

Μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, ώστε να πληρωθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου, αναμένονται φέτος τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), καθώς όπως ανέφερε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ξεκινά τώρα η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος «θα έχει πολύ μικρές αλλαγές από το 2014».

Σύμφωνα με αυτό το χρονοδιάγραμμα, οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο για την πληρωμή είτε του συνόλου ή της πρώτης δόσης (έως 5 δόσεις συνολικά) του φόρου, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του ερχόμενου μήνα.

Ο κ. Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Περιουσιολογίου, αναφορικά με το οποίο είπε ότι «πρέπει να κάνουμε αυτά που ορίζει ο νόμος και πάνω σε αυτά δουλεύουμε» και δήλωσε ότι «μέσα στο 2016, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο, θα κάνουμε μία καταγραφή του Περιουσιολογίου».

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και επιστροφές φόρων σε ιδιώτες (που φτάνουν και στις 1.463 μέρες για τον ΦΠΑ), ο κ. Αλεξιάδης ισχυρίστηκε πως «δεν υπάρχει εντολή να παγώσουν οι επιστροφές φόρου, απλώς πολλές φορές καθυστερούν λόγω έλλειψης προσωπικού» και εξήγησε ότι «υπάρχει διαδικασία που πρέπει να τηρείται», ενώ τόνισε ότι «το σύστημα πρέπει να γίνει πιο αυτοματοποιημένο», διευκρινίζοντας ότι υπάρχει ο σχετικός σχεδιασμός, όμως «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».Σχόλια