Μεταμόρφωση ΟΑΣΑ με αλλαγή ονόματος και ελεγκτών

Μεταμόρφωση ΟΑΣΑ με αλλαγή ονόματος και ελεγκτών

Αλλαγές μεγάλης κλίμακας έρχονται μέχρι το τέλος του 2016 στον ΟΑΣΑ, που μάλιστα δεν αποκλείουν και την αλλαγή ονόματος του οργανισμού  σε «Συγκοινωνίες Αθηνών».

Ανάμεσα στις αλλαγές που πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους είναι οι μπάρες εισόδου στα λεωφορεία, ενώ αναμένεται να προταθεί η υποχρεωτική επιβίβαση του κοινού μόνο από την μπροστινή πόρτα όπως είχε εφαρμοστεί το μέτρο πειραματικά και πριν από ένα χρόνο. Ακόμη μία από  επικείμενες αλλαγές είναι το  ένα νέο δίκτυο ελεγκτών για όλα τα ΜΜΜ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» γίνεται μια νεανική στροφή στον οργανισμό ώστε οι «Συγκοινωνίες Αθηνών» να γίνουν πιο ελκυστικές για τους νέους και να δημιουργηθεί ένα νέο brand το οποίο θα έχει μια ισχυρή απήχηση, με σκοπό την διασύνδεση με την βιομηχανία του τουρισμού.

Ταυτόχρονα, ανοικτή είναι και η συζήτηση για τις αλλαγές στα εισιτήρια, μετά τον θόρυβο για την αύξηση της τιμής τους λόγω του ΦΠΑ.

Επιπλέον το πλάνο αλλαγής περιλαμβάνει την αύξηση των εσόδων μέσω της διάδοσης των καρτών απεριορίστων διαδρομών, αλλά και τις αποτελεσματικής διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου. Ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα παραμένει η αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής.

Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για το σύστημα παραγωγής και διανομής εισιτηρίων με την εισαγωγή του θερμικού εισιτηρίου (e-voucher), καθώς και την επέκταση του mobile ticketing. Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές η σκέψη είναι να εφαρμοστεί ηλεκτρονικό εισιτήριο με ζωνική χρέωση.

Την ίδια ώρα, τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να είναι συνεπή στις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΑΣΑ, για τη μετακίνηση με μειωμένο κόμιστρο των ευπαθών ομάδων, καθώς από τον Ιανουάριο, σε περίπτωση μη καταβολής του, ο ΟΑΣΑ θα σταματά αυτοδικαίως το μεταφορικό έργο.

 Σχόλια