Μετατίθεται η άφιξη των Θεσμών στην Αθήνα

Μετατίθεται η άφιξη των Θεσμών στην Αθήνα

Μετατίθεται, όπως όλα δείχνουν, η άφιξη των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, με άλλες πληροφορίες να μεταθέτουν την άφιξή τους για μέσα στο Σαββατοκύριακο, και άλλες να μιλούν για τη Δευτέρα.

Ο λόγος για την καθυστέρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι, αν και η ελληνική κυβέρνηση απέστειλε την επιστολή που ανέμενε η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να ενεργοποιήσει τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια για να επιστρέψουν στην Ελλάδα, το ΔΝΤ φέρεται να ζητάει περισσότερα στοιχεία.

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι του Ταμείου δε θέλουν απλώς μια επιστολή-πρόσκληση, αλλά ζητούν να περιγράφονται με σαφήνεια η ατζέντα των συναντήσεων και το πρόγραμμα των επαφών της ομάδας υπό την κ. Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η ηγεσία του ΔΝΤ θέλει διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά για πλήρη ελευθέρια κινήσεων των κλιμακίων στη χώρα μας και δυνατότητα απευθείας συναντήσεων με υπουργούς, ενώ σε μείζον θέμα για την τρόικα αναδεικνύεται και το σημείο στο οποίο θα διεξάγονται οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις, καθώς, δεδομένης της κρισιμότητας των συζητήσεων και της απέχθειας πολλών Ελλήνων απέναντι στους δανειστές, μετά από δύο μνημόνια, εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Με τα νέα δεδομένα, αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέχρι τις 7 το απόγευμα να σταλεί από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ολοκληρωμένο και πλήρες αίτημα για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε περίπου στις 16:00 το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φρανσουά Ολάντ, σε μια προσπάθεια να αρθούν τα όποια εμπόδια υπάρχουν για να ξεκινήσει η διαδικασία.Σχόλια