Μεθοδεύουν αντικαταστάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές

Μεθοδεύουν αντικαταστάσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές

Πρώην υπουργοί (της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς) ράβουν ήδη κουστούμια και ετοιμάζονται να αναλάβουν καίρια πόστα της Διοίκησης. Δεν πρόκειται για υπουργικά χαρτοφυλάκια αλλά για θέσεις σε Οργανισμούς και Αρχές. Το ereportaz πληροφορείται ότι πρώην υπουργός ο οποίος είχε συνδέσει το όνομά του με την «μάχη» ενάντια στην Διαφθορά αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα να… αντικατασταθεί, διατείνεται ότι έχει ήδη «καπαρώσει» θέση σε κρατική Αρχή.

Στην αρχή το όνομά του ακουγόταν ως αντικαταστάτη του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή αλλά τελικά φαίνεται ότι προορίζεται για αλλού.

Και μιας ο λόγος για τον ΓΕΔΔ πληροφορούμαστε ότι υπάρχει σκέψη αντικατάστασης του κ. Ρακιντζή με άλλο πρόσωπο. Βέβαια το ρίσκο είναι μεγάλο μιας και ο έμπειρος δικαστικός έχει συνδέσει το όνομά του με την Ανεξάρτητη Αρχή σημειώνοντας ουκ ολίγες επιτυχίες, ενώ έχει καταφέρει να ΜΗΝ ταυτιστεί με κόμματα και κυβερνήσεις. 

Ως εκ τούτου τυχόν προσπάθεια αντικατάστασής του ίσως ερμηνευθεί ως προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει μια ανεξάρτητη Αρχή, πόσο μάλλον εάν ο «διάδοχος» δεν ακουμπά τις ικανότητες ή τα προσόντα του κ. Ρακιντζή. Σχόλια