Μιχάλης Κόκκινος: Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομογενείς για επενδύσεις στην Ελλάδα

Μιχάλης Κόκκινος: Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομογενείς για επενδύσεις στην Ελλάδα

Για ενδιαφέρον των Ελλήνων ομογενών να κάνουν σοβαρές επενδύσεις στη χώρα μας, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος είχε συνάντηση με Ελληνες ομογενείς, εκλεγμένους σε πολιτικές θέσεις στις ΗΠΑ. «Παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλά προβλήματα στις διαδικασίες των επενδύσεων και έχουμε πάντα μπροστά μας τη γραφειοκρατία, προσωπικά πιστεύω ότι κανένα »τέρας» δεν είναι ανίκητο», δήλωσε ο κ. Κόκκινος, σημειώνοντας ότι μπορεί να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο αν υπάρχει πολιτική βούληση.

Το μεγάλο στοίχημα, όπως ανέφερε ο κ. Κόκκινος σύμφωνα με το ΑΠΕ, είναι να δοθούν κίνητρα σε νέες τεχνολογίες, εταιρείες start up, σε τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει ανάγκη. Κάτι ανάλογο, όπως είπε, σημειώθηκε κάποτε με την οικονομία της Γερμανίας όταν χρειάστηκε μια νέα αρχή.

«Ενώ κάποτε, λοιπόν, δόθηκαν αυτά τα εφόδια σε αυτή την χώρα, σήμερα, η ίδια η Γερμανία έχει επιβάλει ένα καθεστώς λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία τελικώς θα της ξεφύγει μέσα από τα χέρια της και θα χάσει το παιχνίδι. Η Ευρώπη έχει πάρει λάθος δρόμο και είναι αναγκαίο να αλλάξει, για να γίνει και πιο ελκυστική και για τους ομογενείς που σίγουρα θέλουν να επενδύσουν», δήλωσε ο κ. Κόκκινος.

 


Σχόλια