Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη

Στη στάση της Ελλάδας, που «υποδέχεται με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα που υπήρξε μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», επικεντρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη.

Η Κουμουνδούρου ζητεί ασφαλείς διόδους για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και ένταξης, ασφαλή μετάβαση των προσφύγων, αναλογικά, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη.

Υπογραμμίζει δε ότι σήμερα που η ΕΕ υψώνει ξανά τείχη και δυναμώνουν οι ακροδεξιές φοβικές κραυγές, «οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, με αίτημα να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«H χώρα της Ευρώπης που έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση σε καιρό ειρήνης, υποδέχεται εδώ και μήνες το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα που υπήρξε στην Ευρώπη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και το υποδέχεται με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες και τις υποκειμενικές αδυναμίες.

Σήμερα που χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα, ακολουθώντας τον δρόμο της ελπίδας και του δικαιώματος στη ζωή, σήμερα που η Ευρωπαϊκή Ένωση υψώνει ξανά τείχη και οι ακροδεξιές φοβικές κραυγές δυναμώνουν, οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, με αίτημα να δοθεί άμεση λύση σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό ζήτημα.

Και αυτό γίνεται μόνο διεκδικώντας ασφαλείς διόδους για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, εξασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας και ένταξης, πετυχαίνοντας την ασφαλή μετάβαση των προσφύγων, αναλογικά, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος σε όλη την Ευρώπη».

Σχόλια