Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσαν οι γονείς της 4χρονης Μαρίας

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσαν οι γονείς της 4χρονης Μαρίας

Μήνυση κατά αγνώστων κατέθεσε η οικογένεια της μικρής Μαρίας -Ειρήνης, μια είδηση που έγινε γνωστή μέσω του δικηγόρου της οικογένειας, κ. Γιώργο Γεωργόπουλου.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως οι γονείς της 4χρονης την Τετάρτη αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας στον ΑΝΤ1 :«Εγώ θέλω να σας αποκαλύψω ότι χθες το βράδυ, η οικογένεια κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για το αδίκημα της αρπαγής» και στη συνέχεια πρόσθεσε:«Δεν μεμφόμαστε την εισαγγελία, της παραδόθηκε ένα υλικό κατά την άποψή μας πολύ βιαστικά. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιαστεί η αστυνομία να κλείσει τον φάκελο για να συλλάβει δύο γονείς οι οποίοι πήγαν αμέσως οι ίδιοι στο αστυνομικό τμήμα. Θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει μία δικογραφία αν είχαν υπόνοιες για το αδίκημα της εκθέσεως και να ακολουθηθεί μία προκαταρκτική εξέταση».

Επιπλέον ο δικηγόρος γνωστοποίησε ότι το επόμενο βήμα είναι να επισκεφτεί μία κοινωνική λειτουργός το σπίτι της οικογένειας προκειμένου να διαπιστώσει εάν οι συνθήκες επιτρέπουν την επιστροφή του παιδιού, το οποίο συνεχίζει να φιλοξενείται στο νοσοκομείο Παίδων.

Εκτός από την έρευνα των κοινωνικών λειτουργών, απαραίτητη είναι και η σύμφωνη γνώμη των γιατρών και του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου ότι το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο οικογενειακό του περιβάλλον.

 Σχόλια