Μειώσεις μισθών και εθελούσια έξοδο υπαλλήλων προανήγγειλε η τράπεζα Αττικής

Μειώσεις μισθών και εθελούσια έξοδο υπαλλήλων προανήγγειλε η τράπεζα Αττικής

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Πανταλάκης, της Attica bank, προανήγγειλε μειώσεις μισθών και εθελούσια έξοδο υπαλλήλων, ενώ ο πρόεδρος Παναγιώτης Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται να δεχθούν παρεμβάσεις και στην περίπτωση που επιχειρηθεί κάτι τέτοιο η παραίτηση είναι στη διάθεση του βασικού μετόχου.

Αρχικά θα εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο προγραμμα εξυγίανσης ώστε η τράπεζα να σταθεί στα πόδια της και γρήγορα να λειτουργήσει σαν κανονική τράπεζα.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα στηριχτούν στα ευρήματα του πορίσματος που συνέταξαν η Τράπεζας της Ελλάδος και ο SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στη γενική συνέλευση ο νέος διευθύνων σύμβουλος επισήμανε ότι«η τράπεζα έμπλεξε και άφησε την πόρτα ανοικτή στον SSM την ΤτΕ και τη DG Comp και βρέθηκε στο επίκεντρο των εποπτικών αρχών της Ευρώπης».

Ο Θεόδωρος Πανταλάκης τόνισε ότι η διοίκηση θα είναι δυσάρεστη και θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και εθελούσια έξοδο, διότι ένα από τα ευρήματα του ελέγχου του SSM και της ΤτΕ είναι οι υπέρογκες αμοιβές. «Η τράπεζα θα διοικείται από τη διοίκηση και όχι από συμβούλους όπως τώρα» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Π. Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση, δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και θα ασκήσουμε τη διοίκηση της τράπεζας σε πλήρη συνεργασία με τις εποπτικές αρχές».

«Αν δεχτώ πιέσεις από οποιοδήποτε μέτοχο, η παραίτησή μου θα είναι στη διάθεση του Βασικού Μετόχου», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίηση θα κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έχοντας διαβάσει το πόρισμα της ΤτΕ ο ίδιος εκτίμησε ότι η τράπεζα δεν θα πληγεί. Όπως είπε είχε συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί απόλυτα με τις ρυθμιστικές αρχές.Σχόλια