Μυστικά για να έναν ευτυχισμένο γάμο

Μυστικά για να έναν ευτυχισμένο γάμο

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο καιρό, αυξάνεται το ποσοστό των χωρισμών και των διαζυγίων. Για να πετύχει ένας γάμος, πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Διάβασε παρακάτω 7 συμβουλές για να κρατήσεις το γάμο σου υγιή.

 

Η Επικοινωνία: Εάν η επικοινωνία «απουσιάζει» από το γάμο σου, πριν ακόμα το συνειδητοποιήσεις, η σχέση σου σιγά – σιγά θα φθαρεί! Ακόμα κι αν είσαι απασχολημένη με τη δουλειά σου, τα παιδιά, τις δουλειές του σπιτιού ή τις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, αφιέρωσε έστω και 15 λεπτά την ημέρα, ειδικά για το σύζυγό σου. Χρησιμοποίησε αυτό το πολύτιμο χρόνο για να συζητήσεις για πράγματα τυχαία, τα οποία δεν αφορούν απαραίτητα τον εργασιακό χώρο ή κάποιο οικογενειακό πρόβλημα. Μιλήστε για στιγμές που μπορεί να συνέβησαν στα πρώτα σας ραντεβού! Θυμηθείτε τα ευτράπελα και «δώστε» στο γέλιο … μια θέση στην παρέα σας!

 

Αξιοπρέπεια και Σεβασμός: Μπορεί να παντρεύτηκες το σύντροφό σου από αγάπη και από έρωτα και γιατί αυτός ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι κτήμα του ή είναι κτήμα σου. Είναι σημαντικό να μην κυριαρχήσει η ιδέα πως ένας από τους δύο κάνει κουμάντο στο σπίτι! Ο σεβασμός είναι το πιο βασικό στοιχείο! Μάθε να σέβεσαι τα συναισθήματα και τις αποφάσεις του, ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε.

 

Μην φοβηθείς να συμβιβαστείς: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο συμβιβασμός είναι ένα σημάδι αδυναμίας και έτσι συχνά είναι απρόθυμοι να συμβιβαστούν. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο αριθμό των αποφάσεων που κάθε ζευγάρι οφείλει να πάρει κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σίγουρα θα έρθει η στιγμή που δεν θα συμφωνήσουν. Παρόλα αυτά οφείλουν να βρουν μια μέση λύση! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα ο ένας εκ των δύο να εγκαταλείπει τα πιστεύω του, ή πως κατά ανάγκην αυτά που πιστεύουν είναι τα σωστά. Βρείτε μια κοινή λύση που πάνω από όλα θα ευχαριστεί και τους δύο!

 

Διαφάνεια στα οικονομικά: Ακόμα και αν είναι ευρέως αποδεκτό πως το ζευγάρι έχει έναν κοινό λογαριασμό, υπάρχει μια μερίδα ατόμων που αποφασίζει να δημιουργήσει ξεχωριστούς! Ακόμα και σε αυτήν την απόφαση οφείλετε να ενημερώνετε το έτερον σας ήμισυ για τις οικονομικές συναλλαγές! Είτε πρόκειται για επένδυση ή δανεισμό χρημάτων σε ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας, είναι καλύτερο να ενημερώσετε το/τη σύντροφό σας! Άλλωστε οποιαδήποτε απόκρυψη πληροφοριών οδηγεί σιγά – σιγά σε απομάκρυνση του ζευγαριού ενώ σε περίπτωση που γίνει γνωστή οποιαδήποτε πληροφορία, ο σύντροφός σου θα χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σου και θα οδηγηθείς στη ρήξη των σχέσεων σας!

 

Έχεις καλή σχέση με τα πεθερικά: Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη! Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα πεθερικά! Ακόμα και αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα, πρέπει να μην τα αφήνεις να μπουν στη σχέση σου. Θα πρέπει να καταβάλλετε προσπάθεια να τα πηγαίνεις καλά με τους γονείς του συντρόφου σου! Μίλησέ τους ευγενικά κάθε φορά που τους συναντάς και προσπάθησε να σκέφτεσαι πως με αυτό τον τρόπο κάνεις ευτυχισμένο το έτερον σου ήμισυ, με το οποίο αποφάσισες να ζήσεις το υπόλοιπο της ζωής μαζί του. Θα μπορούσες επίσης (όχι επί καθημερινής βάσεως) να κάνεις δείπνα όπου θα προσκαλείς τα πεθερικά σου. Με αυτό τον τρόπο δείχνεις στο σύντροφό σου πως αποδέχεσαι τους δικούς του.

 

Τελευταίο και πιο σημαντικό. Μην αφήσεις το πάθος να… σβήσει! Κάτι για το οποίο τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν λόγο είναι η ρουτίνα, η οποία σιγά- σιγά σβήνει το πάθος. Και όμως! Δεν ευθύνεται η ρουτίνα για αυτή την κατάσταση! Εμείς οι ίδιοι αφήνουμε το πάθος και τον έρωτα να σβήσει! Δώσε ποιοτικό χρόνο στο σύντροφό σου και δείξε του πως είναι σημαντικός! Μην διστάσεις να ξεφύγεις από τα τετριμμένα! Άφησε τα παιδιά στους παππούδες ή σε ένα φιλικό σπίτι, το οποίο εμπιστεύεσαι και βγείτε για φαγητό ή πηγαίνετε μια μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή!

 

Τέλος απλά σκέψου: Τι θα γινόταν αν ένα πρωινό ξυπνήσεις και δίπλα σου δεν βρίσκεται ο άνθρωπος που αγαπάς, που είναι ό, τι πιο σημαντικό στη ζωή σου;

 

 

 Σχόλια