Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό – Δεν υπάρχει πλέον χρόνος

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό – Δεν υπάρχει πλέον χρόνος

Εκλογές ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης.

«Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προτεραιότητα για να προχωρήσει η χώρα» υπογράμμισε. «Η ανάκαμψη της Ελλάδας περνάει μέσα από την ιδεολογική και πολιτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό, γιατί «το κόστος της κυβερνητικής ιδεοληψίας και ανικανότητας το επωμίζονται οι πολίτες».

«Δεν υπάρχει πλέον χρόνος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επισήμανε ότι η ΝΔ έχει ισχυρό πολιτικό προβάδισμα και μεγάλη επιρροή στην ελληνική κοινωνία.

Στην ομιλία του με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων και την επέτειο των 42 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική δύναμη που περισσότερο από οποιαδήποτε έχει πολύ δυνατές ρίζες, γιατί κράτησε σταθερές αρχές, όπως την απέχθεια στον λαϊκισμό.

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε ότι διχάζει τον ελληνικό λαό, ανακαλύπτοντας ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές με τον νεοφιλελευθερισμό, καθώς και συγκρουόμενη με την Εκκλησία.

Αναφερόμενος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έκανε λόγο για αδίστακτο χαρακτήρα μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να φτιάξει τον δικό της ιστό διαπλοκής.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θεσμική και οικονομική κατρακύλα της χώρας η οποία γεννά κινδύνους», ενώ στο ίδιο σημείο, αναφέρθηκε ενδεικτικά στο γεγονός ότι «για πρώτη φορά εγείρεται ζήτημα ισχύος της συνθήκης της Λωζάννης» και έκανε λόγο για απώλεια της εμπιστοσύνης που έχει πλέον και γεωπολιτικές διαστάσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και στη δημοσκόπηση της «Αυγής», που δείχνει τη μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών από την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι πρόκειται για την πιο απαξιωμένη κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην πραγματική οικονομία, και με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού υπογράμμισε ότι η χώρα έχασε δύο χρόνια, ενώ σημείωσε ότι αναμένονται επιπλέον 2,5 δισ. φόροι και όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

«Δεν είναι το κίνημα δεν πληρώνω που στήριζε ο κ. Τσίπρας είναι το κίνημα δεν έχω να πληρώσω που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας» τόνισε σχετικά.

Ακόμη, διερωτήθηκε από πού θα έρθει η ανάπτυξη, ποιοι θα τη δημιουργήσουν και με τι πόρους, και επικαλέστηκε τα στοιχεία του μητρώου επιχειρήσεων όπου δείχνουν πως το πρώτο εννεάμηνο του 2016 έκλεισαν περισσότερες επιχειρήσεις από ότι άνοιξαν.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τον οδικό χάρτη που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι «αναπόφευκτα μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας».

«Λιγότεροι φόροι, λιγότερες δαπάνες» τόνισε και υπογράμμισε πως το πρόγραμμα είναι αναλυτικό και μετρημένο. «Οδηγεί σε 4% ανάπτυξη από το 2018 και μετά» είπε. «Αν μπορούσαμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο οι πολίτες θα έβλεπαν σύντομα διαφορά. Θα έβλεπαν το κάθε φέτος και καλύτερα» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι παρόντες στη συνεδρίαση είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.Σχόλια