Μητσοτάκης στο Bloomberg: Έχουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων ετών

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Έχουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων ετών

Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «την πιο ανίκανη των τελευταίων ετών».

«Η Ελλάδα έχει αλλάξει πολλές κυβερνήσεις από το 2009 και έπειτα. Σήμερα, εκτιμώ ότι έχουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Δεν αποδεικνύεται δεσμευμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων. Δεν έχει την ικανότητα να προσελκύσει επενδύσεις. Δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Για αυτό το λόγο, ζητώ εκλογές. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μπορούμε να κερδίσουμε τις εκλογές. Η Ελλάδα αξίζει και θα έχει μια πολύ καλύτερη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να προβλέψει το πότε θα γίνουν εκλογές, ωστόσο, σημείωσε ότι όσο πιο σύντομα διεξαχθούν τόσο καλύτερο για τη χώρα. Στο ίδιο θέμα, τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση και έχει την αίσθηση «ότι δε θα αργήσουν οι εκλογές», ενώ δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα και να αποδείξει ότι «ο λαϊκισμός μπορεί να νικηθεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος της ΝΔ είναι να λάβει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή εντολή και ότι «ακόμη και εάν εκλεγούμε αυτοδύναμοι, θα επιδιώξουμε να σχηματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ευρύ κυβερνητικό σχηματισμό».

«Σκοπεύουμε να στηριχθούμε στην ουσία της πολιτικής. Δεν θα εκστομίσουμε ψεύτικες υποσχέσεις» τόνισε ακόμη.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχασε δύο χρόνια με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο αχρείαστο και προϊόν «μιας καταστροφικής διαπραγμάτευσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Αναφορικά με την Οικονομία, εκτίμησε ότι δε βλέπει σημάδια ανάκαμψης, σημειώνοντας ότι «βλέπω όλο και λιγότερες επενδύσεις. Βλέπω όλο και περισσότερους νέους Έλληνες να εγκαταλείπουν τη χώρα. Βλέπω ένα παραλυμένο τραπεζικό σύστημα. Και δε βλέπω μια κυβέρνηση ικανή να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, προσθέτοντας ότι για να διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. «Πρέπει να προχωρήσουμε σε δομικές μεταρρυθμίσεις. Να μας ανήκει κάθε μεταρρύθμιση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και της εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά στην ελάφρυνση του χρέους, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι το ποσοστό ελάφρυνσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ έκανε λόγο για υποτίμηση των πραγματικών δυνατοτήτων ανάπτυξης της οικονομίας από το ΔΝΤ.Σχόλια