Μοναδικά απολιθώματα γιγάντιων ζώων της εποχής των Παγετώνων σε εργοτάξιο της Καλιφόρνια (φωτό)

Μοναδικά απολιθώματα γιγάντιων ζώων της εποχής των Παγετώνων σε εργοτάξιο της Καλιφόρνια (φωτό)

Μια τεράστια ποικιλία από απολιθώματα ζώων της εποχής των παγετώνων, συμπεριλαμβανομένων και οστών από μαμούθ, χελώνων αλλά και προϊστορικών αλόγων, ανακαλύφθηκαν σε ένα εργοτάξιο στο της Νότιας Καλιφόρνια αυτό το καλοκαίρι.

192edc3d-0342-4767-a983-24cdb81c12c5

αρχείο λήψηςΤα ευρήματα, ηλικίας 50.000-200.000 ετών, έφεραν στο φως εργάτες κατά τη διάρκεια μιας τεράστιας ανασκαφής σε έκταση 60 στρεμμάτων για την κατασκευή 600 περίπου κατοικιών.

Μια φωτογραφία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην επίσημη σελίδα της εταιρίας στο Facebook της εταιρείας και δείχνει ομάδα εργαζομένων σε σκληρά καπέλα να προσπαθούν να ανασύρουν ένα τεράστιο οστό μέσα από το χώμα.

Ανάμεσα στα οστά και κάποια από προϊστορικό βίσσονα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σαν Ντιέγκο για περαιτέρω εξέταση.  Βρέθηκαν επίσης και τμήματα από σκελετούς δυο κολομβιανών μαμούθ, τα οποία εκτιμάται πως είχαν ύψος περί τα 4 μέτρα και έφταναν σε βάρος 10 τόνων.

888
«Πρόκειται για ανακαλύψεις που μας συνδέουν άμεσα με το απώτατο παρελθόν, με ένα αρχαίο οικοσύστημα που κάποτε υπήρχε εδώ. Από τη μελέτη των συγκεκριμένων ευρημάτων μπορούμε να μελετήσουμε επίσης και πώς η αλλαγή του κλίματος μπορεί να επηρρεάσει άμεσα τα οικοσυστήματα αυτά» είπε ο Tom Demere, επιμελητής Παλαιοντολογίας του Μουσείου.

 

Σχόλια