Μοσκοβισί: «Μπορούμε να έχουμε ένα θετικό Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου»

Μοσκοβισί: «Μπορούμε να έχουμε ένα θετικό Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου»

Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει αύριο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου, «δουλεύουμε εντατικά για να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση». Υπογράμμισε ωστόσο ότι «πρέπει να το κάνουμε αυτό επί τη βάση των σωστών στοιχείων».

Σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα Les Echos, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές συμφωνούν με τις πολύ σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, είπε: «Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι πολύ υψηλότερες από τις προβλέψεις μας, περισσότερο αισιόδοξες από ό,τι προέβλεπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι αριθμοί μας δεν είναι ούτε εσφαλμένοι, ούτε προϊόντα φαντασίας. Ελπίζω ότι αυτή η έκκληση για υπευθυνότητα και οξυδέρκεια θα εισακουσθεί εντός της εβδομάδας , ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου».

«Επί της αρχής είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες θεσμοί να προχωρήσουν από κοινού. Εάν δεν συμφωνούμε μεταξύ μας, δεν θα υπάρξει συμφωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε μία τέτοια συμφωνία, διότι είναι κρίσιμο σε μία στιγμή που οι στρατηγικές προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολλές.

«…τα νούμερα που θέτουμε στο τραπέζι πρέπει να κάνουν όλους να σκεφτούν. Όσο για την Ελλάδα, έχει υποφέρει πολύ, έχει εφαρμόσει πληθώρα μεταρρυθμίσεων, αν και της μένει ακόμη δρόμος να κάνει. Αυτό που ζητάμε από την Ελλάδα πρέπει να είναι αναλογικό και αποδεκτό από τον ελληνικό λαό, άρα να γίνει αντιληπτό ως νόμιμο.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητική πηγή: Θετικό ότι έρχεται ο Μοσκοβισί στην Αθήνα, σε τι φάση βρίσκεται η αξιολόγησηΣχόλια