Μοσκοβισί: Στις αρχές του 2016 η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Μοσκοβισί: Στις αρχές του 2016 η συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Στις αρχές του επόμενου έτους εκτιμά ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια ακρόασής του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Αναλυτικότερα, ερωτηθείς από τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι σε σχέση με το ελληνικό χρέος υπάρχουν «προθεσμίες» και «χρονοδιάγραμμα», σύμφωνα με το οποίο, πρέπει «πρώτα να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις» και «να εφαρμοστεί το πρόγραμμα».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων εφαρμόστηκε, και τώρα «βρισκόμαστε στη διαδικασία έγκρισης του δεύτερου πακέτου», καθώς απομένουν «φιλόδοξες και θαρραλέες» μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και το «συνταξιοδοτικό».

Ακόμη ο κ. Μοσκοβισί σχολίασε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη «σωστή κατεύθυνση» για περαιτέρω «εκταμιεύσεις» αλλά και την «ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

«Πιστεύω πως στις αρχές του έτους θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί, αφήνοντας ανοιχτό το πότε αυτή θα ολοκληρωθεί.Σχόλια