Μοσκοβισί: Στο Eurogroup στις 16/06 θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης

23 0

Ότι στο επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup την Πέμπτη, 16 Ιουνίου, θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης του ελληνικού προγράμματος, υποστήριξε με βεβαιότητα ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Μοσκοβισί, ο οποίος συμμετείχε σήμερα σε πάνελ συζήτησης για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών, ανέφερε πως η αποψινή συνεδρίαση του EuroWorking Group θα εξετάσει την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων.

«Είμαι βέβαιος ότι η δουλειά που έχει γίνει θα αποδώσει καρπούς και την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε την εκταμίευση των 10,3 δισ. για την Ελλάδα, από τα οποία τα 7,5 δισ. θα δοθούν άμεσα» υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί, συμπληρώνοντας πως «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς αυτήν την κατεύθυνση έγινε στο προηγούμενο Eurogroup.

«Από τότε εργαζόμαστε σοβαρά και με θετικό τρόπο για να λύσουμε όποια προβλήματα υπάρχουν, το ένα μετά το άλλο. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να τα καταφέρουμε», επεσήμανε ο Γάλλος επίτροπος, εκφράζοντας την πεποίθηση πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει ένα «καλό» Eurogroup το οποίο θα είναι σε θέση να «επιβεβαιώσει ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωράνε στην Ελλάδα».

Αναφορικά με την επικείμενη εκταμίευση των 7,5 δισ., σημείωσε ότι θα αποτελέσει μια «πραγματική πηγή οξυγόνου» την οποία έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς ο σκοπός παραμένει «η επιστροφή της ανάπτυξης, η εμπιστοσύνη των επενδυτών, η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις προβλέψεις της Κομισιόν για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, στις οποίες καταγράφεται «επιστροφή της ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και ανάπτυξη κοντά στο 3% την επόμενη χρονιά». «Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις που στηρίζονται στην επιτυχία του προγράμματος» κατέληξε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Βρυξελλών, ο κ. Μοσκοβισί στάθηκε στην ανάγκη εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

 Join the Conversation