Μουσικοί περίπατοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Μουσικοί περίπατοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Την πρώτη συναυλία μουσικής δωματίου της δράσης “Μουσικοί Περίπατοι και Μουσεία” παρακολούθησαν εχθές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς.
Την κατάμεστη αίθουσα του Βωμού του μουσείου γέμισε με τις μουσικές της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, μετά την ξενάγηση του κ. Βούτση και του κ. Μπαλτά στον χώρο της περιοδικής έκθεσης «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…: Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος – 19ος αιώνας» από την Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κα Μαρία Λαγογιάννη.
Τονίζοντας “τη μόνιμη αναμέτρηση του σύγχρονου πολιτισμού με την αρχαία ελληνική κληρονομιά”, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην παρούσα έκθεση λέγοντας:
“Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, διότι συνδέει τη Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Πολιτισμού και δύο σημαντικούς κρατικούς θεσμούς που αφορούν στον πολιτισμό -στην αρχαία και στη σύγχρονη εποχή του- με κατεύθυνση ενότητας τόσο των μορφών πολιτισμού της Ελλάδας διαχρονικά, όσο και της σχέσης Ελλάδας και Ευρώπης.”

Η εξαιρετικά επιτυχής συμμετοχή της ΚΟΑ στη χθεσινή συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνέργειάς της στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 150 χρόνων θεμελίωσής του ΕΑΜ.

Σχόλια