Μουζάλας: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

Μουζάλας: Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα πεθάνουν παιδιά στην Ειδομένη

Το φόβο ότι θα υπάρξουν θάνατοι παιδιών στην Ειδομένη εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Η φροντίδα μας είναι να μην πεθάνουν παιδιά στον καταυλισμό της Ειδομένης, αλλά αυτό είναι κάτι που κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί για οπουδήποτε υπάρχει αυτού του μεγέθους το προσφυγικό ρεύμα», επισήμανε ο κ. Μουζάλας, και πρόσθεσε: «Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι αυξάνουμε τις προσπάθειές μας για να μην συμβεί αυτό».

Όπως ανέφερε, από την Αμυγδαλέζα απελευθερώθηκαν την περασμένη χρονιά εκείνοι για τους οποίους είχε λήξει η περίοδος κράτησης, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος ως εθελοντής γιατρός και πριν υπουργοποιηθεί είχε διαπιστώσει ότι οι συνθήκες δεν ήταν καλές στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης, κάνοντας λόγο για κακή σίτιση για τους μετανάστες.

Ο κ. Μουζάλας αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση υπέρ των ανοιχτών συνόρων. «Αυτό που μπερδεύει ο κόσμος είναι θέσεις κινημάτων για ανοιχτά σύνορα τις οποίες είναι πιθανό σε επίπεδο κινημάτων και όχι κράτους να υπερασπιζόμασταν» επισήμανε.

Αναφερόμενος στην προκάτοχό του Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε «προσωπικές» ορισμένες απόψεις της. Πρόσθεσε επίσης ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής «πολλές φορές εξέφραζε σωστά πράγματα με λάθος τρόπο».

Για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων που θα μείνουν στην Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι «στα προηγούμενα 15 χρόνια η κοινωνία ενέταξε περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουμε ήδη σχολεία για τους μετανάστες, έχουμε προγράμματα ενσωμάτωσης. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Είμαστε στη φάση να συμμαζέψουμε την κατάσταση».

 Σχόλια