Μουζάλας: Σε 20 ημέρες οι περισσότεροι πρόσφυγες δε θα βρίσκονται στην Ειδομένη

Μουζάλας: Σε 20 ημέρες οι περισσότεροι πρόσφυγες δε θα βρίσκονται στην Ειδομένη

Ότι πρέπει να απομονωθούν όσοι διαδίδουν ότι ανοίγουν τα σύνορα και προσκαλούν τους πρόσφυγες «σε ανεύθυνες και παράλογες πράξεις όπως αυτή που έγινε χθες», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος συνόδευσε τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην Ειδομένη.

«Πρέπει να πεισθούν οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν», είπε ο κ. Μουζάλας για τους πρόσφυγες που επιμένουν να παραμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης.

«Δεν μπορούμε να τους διώξουμε με τα ΜΑΤ, αλλά ετοιμαζόμαστε ώστε σιγά σιγά, θα σας έλεγα το επόμενο 20ημερο, αυτός εδώ ο καταυλισμός να υφίσταται ως ένα πολύ μικρό μέρος» πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για να ολοκληρωθούν καινούργιες θέσεις υποδοχής και να καταλάβουν οι πρόσφυγες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σύνορα.

«Δε θα επιτρέψουμε στην τραγωδία να εξαπλωθεί, παρεμβαίνουμε συνέχεια και θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή τραγική και απαράδεκτη, ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, να ανοίξουν τις πόρτες τους και να τηρήσουν «αυτά που από κοινού όλοι έχουμε αποφασίσει ώστε να αρχίσει αμέσως η μετεγκατάσταση».Σχόλια