«Μπλόκαραν» οι φορολογικοί έλεγχοι – Έγινε μόλις ένας τον Αύγουστο

«Μπλόκαραν» οι φορολογικοί έλεγχοι – Έγινε μόλις ένας τον Αύγουστο

Με μειωμένη ταχύτητα κινήθηκαν οι φορολογικοί έλεγχοι τον Αύγουστο, μέχρι που έφτασαν στο βαθμό της… ακινησίας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων κατάφερε να ολοκληρώσει μόλις έναν έλεγχο μέσα στον περασμένο μήνα!

Οι ελλείψεις σε έμπειρο ελεγκτικό προσωπικό, η κόπωση, και τα ανεπαρκή τεχνικά μέσα, φαίνεται πως είναι οι λόγοι που οδήγησαν στο παραπάνω αποτέλεσμα, καθώς, όπως αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία του ΚΕΜΕΕΠ, οι εισπράξεις έφτασαν τα 281 εκατ. ευρώ, έναντι του ετήσιου στόχου των 370 εκατ. ευρώ.

Η έλλειψη προσωπικού, όμως, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και στο Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, καθώς, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόλις 20 ελεγκτές έχουν αναλάβει να «τρέξουν» τους περίπου 1,5 εκατομμύριο ΑΦΜ που βρίσκονται στις λίστες των μεγάλων καταθετών και των εμβασμάτων.

Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι στο 8μηνο είχαν ολοκληρωθεί 329 έλεγχοι έναντι του στόχου των 900, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, με μόνο θετικό ότι οι εισπράξεις των 48 εκατ. ευρώ είναι κοντά στο στόχο των 77 εκατ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα υπερκαλυφθεί.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους εσωτερικούς ελέγχους, δηλαδή το «ξεσκόνισμα» στα περιουσιακά στοιχεία ελεγκτών και Διευθυντών, με τη συμπλήρωση του οκταμήνου είχαν ολοκληρωθεί 69 έλεγχοι, όταν ο στόχος είναι οι 200.Σχόλια