Ν. Κοτζιάς : Ανοικτό το ενδεχόμενο άσκησης Βέτο στη Σύνοδο Κορυφής

Ν. Κοτζιάς : Ανοικτό το ενδεχόμενο άσκησης Βέτο στη Σύνοδο Κορυφής

Ως «ένα στοιχείο της διαπραγμάτευσης» και «ένα εργαλείο προώθησης ορθών θέσεων» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, το ενδεχόμενο άσκησης βέτο στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας. Ενώ πρόσθεσε, πως το βέτο θα πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση και χωρίς φόβο.
Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, ο κ. Κοτζιάς ρωτήθηκε αν το προσφυγικό δύναται να διασαλεύσει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες, και εξήγησε ότι «κάποιοι τρίτοι δείχνουν να μην θεωρούν πρόβλημα τη διατάραξη των διακρατικών σχέσεων στην περιοχή μας». Γι’ αυτό, συνέχισε, θα κάνουν μεγάλο λάθος εκείνοι οι γείτονες που τυχόν εμπιστευτούν τυφλά αυτούς τους τρίτους.

Ως απάντηση προς  στους εχθρούς της «σκληρής εξωτερικής πολιτικής» του υπουργείου Εξωτερικών, ξεκαθάρισε ότι «η υπεράσπιση των συμφερόντων και αναγκών της χώρας είναι μια σοβαρή υπόθεση ώστε να την αντιμετωπίζει κανείς με ατέλειωτες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις».

Την ίδια ώρα δεν δίστασε να εξαπολύσει  επίθεση κατά της ΝΔ, τονίζοντας ότι κάποιοι θεωρούν τον στρουθοκαμηλισμό ως το ανώτατο πνευματικό πεδίο της πολιτικής. «Έχουν το κεφάλι τους βαθιά στην άμμο, δεν βλέπουν τίποτα γύρω τους και μονολογούν ότι δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών» κατέληξε, σχετικά.

 Σχόλια