Ν. Μαριάς: Να θέσει ο Πρωθυπουργός την ευρωπαϊκή ηγεσία προ των ευθυνών της

Ν. Μαριάς: Να θέσει ο Πρωθυπουργός την ευρωπαϊκή ηγεσία προ των ευθυνών της

«Να έρθει ο Πρωθυπουργός στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να θέσει την ευρωπαϊκή ηγεσία προ των ευθυνών της. Χρειάζεται μια ξεκάθαρη τοποθέτηση Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Έπρεπε να ζητήσει μια έκτακτη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης και να πάει με 2-3 φακέλους, για τη ζημιά από το μνημόνιο, πρόταση για διέξοδο από την κρίση, αν αυτά δεν τα βάλεις ανοιχτά σε επίσημη συνάντηση νομίζω ότι αυτές οι άτυπες συναντήσει θα είναι για να ακούσουμε καλά λόγια και μετά στο Γιουρογκρουπ θα έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση », ζήτησε μέσα από τον Alpha 989 και την εκπομπή «Αντιθέσεις» ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών Νότης Μαριάς.

«Ο κ. Τσίπρας είδα ότι έμεινε δυόμιση ώρες με Μέρκελ και Ολάντ, παρά τις καλές προθέσεις παραπέμπεται πάλι στην τρόικα και τοEurogroup. Επιστρέφουμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε, θα ακολουθηθούν διαδικασίες επίπονες. Υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα αυτής της αδιαφάνειας με την οποία γίνονται οι διαπραγματεύσεις. Εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας γιατί να πάμε σε συζητήσεις που είναι κλειστές, ανοιχτά στο φως όλα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δυνατότητα δανειοδότησης από την ΤτΕ για την εξόφληση του ΔΝΤ, βάσει του άρθρου 7 του Κανονισμού 3603/93, όπως έχει συμβεί με την Αυστρία και τη Σλοβενία. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να βρούμε χρήματα για το ΔΝΤ, υπάρχει κανονισμός που επιτρέπει χώρα να πάρει χρηματοδότηση από τη δική τη κρατική τράπεζα… τόσο η Σλοβενία όσο και η Αυστρία πήρε δάνειο από την κεντρική της τράπεζα και πλήρωσε το ΔΝΤ. Θα υποβάλουμε το αίτημα και να απαντήσει ο Γ. Στουρνάρας αν το δέχεται και αν θέλει να ρωτήσει τον Ντράγκι. Δεν μπορεί να το κάνει 3 φορές η Αυστρία με υπογραφή Ντράγκι και σε εμάς να το αμφισβητήσουν. Είναι πλέον σε γνώση τους αφού ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε ότι το εξετάζουν. Εμείς γιατί να μην αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν είναι δυνατόν να στεγνώνεις τα ασφαλιστικά ταμεία και να μην αξιοποιούμε τους θεσμούς και τις δυνατότητες που έχουμε», σημείωσε ο κ. Μαριάς.Σχόλια