Νάντια Βαλαβάνη: Ελπίζουμε σε μία δήλωση προόδου από το Eurogroup (ηχητικό)

Νάντια Βαλαβάνη: Ελπίζουμε σε μία δήλωση προόδου από το Eurogroup (ηχητικό)

«Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε μια συμφωνία (στο Eurogroup) που θα δώσει σήμα για την επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού. Το καλό σενάριο είναι να υπάρξει μια δήλωση προόδου», δήλωσε  στον Alpha 989 η Νάντια Βαλαβάνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών είπε ότι πάει καλά η ρύθμιση των 100 δόσεων και απηύθυνε έκκληση στις εφορίες να παγώσουν τα μέτρα κατά των οφειλετών έως ότου τελειώσει η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση».

Aναφερόμενη στην επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του ΥπΟικ τόνισε ότι «ήταν ένας αγώνας δίκαιος και νικηφόρος, που διένυσε πολύ μεγάλη και δύσκολη πορεία και πιστεύω ότι θα καταγραφεί και στην ιστορία του διεθνούς εργατικού κινήματος».

«Την πρώτη μέρα που εμφανίστηκαν με ένα πανό βρέθηκα τότε μαζί τους, δεν ήξερα καμιά από αυτές και άκουσα αυτά που μου είπαν. Έτυχε μετά από μισή ώρα να μιλώ στη Βουλή και είπα ότι αντί να σας μιλήσω για το νομοσχέδιο έχει σημασία να σας πω αυτά που μου είπαν εκεί», συνέχισε η κα Βαλαβάνη και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι«άρχισαν να κουτσουρεύουν το κράτος που ήταν τότε κάτω από τον ευρωπαϊκό όρο διώχνοντας σχολικούς φύλακες, καθηγητές και τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ».

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης:

[mejsaudio src=»/wp-content/uploads/2015/05/balabanh-berykios-11-05-15.mp3″]Σχόλια