«Ναι» από τους δημάρχους στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό, αλλά υπό προϋποθέσεις

«Ναι» από τους δημάρχους στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό, αλλά υπό προϋποθέσεις

Οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά Στηρίζουν υπό προϋποθέσεις τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στο Σχιστό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, μετά από συνάντηση εργασίας που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη.

«Το προσφυγικό είναι ένα μείζον θέμα που καλείται να διαχειριστεί η χώρα μας και έχουμε καθήκον να συμβάλουμε όλοι στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Οι προϋποθέσεις που θέτουν οι δήμαρχοι είναι:

1. Ο αριθμός των προσφύγων που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι τόσος ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

2. Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διαμόρφωση σχεδίου διασποράς προσφύγων στο Λεκανοπέδιο και σε όλη τη χώρα, με τη μεταφορά τους με τα πλοία από τα νησιά και σε άλλα λιμάνια εκτός του Πειραιά, ώστε να είναι διαχειρίσιμο το θέμα και σε ακραίες συνθήκες.

3. Να υπάρξει ενημερωτική εκστρατεία των τοπικών κοινωνιών.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά συμμετείχαν ο δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρετάκος, Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κώστα Τσεφαλάς, που εκπροσώπησε το δήμαρχο, Γιώργο Ιωακειμίδη.Σχόλια