«Ναι» στο περιεχόμενο της κίνησης Λαφαζάνη από Μίκη αλλά «όχι» σε εκλογική συμπόρευση μαζί του

«Ναι» στο περιεχόμενο της κίνησης Λαφαζάνη από Μίκη αλλά «όχι» σε εκλογική συμπόρευση μαζί του

Τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σχολιάζει μέσω άρθρου που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης σημειώνει ότι όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα δικαίωσαν τις προβλέψεις του, ενώ απευθύνει κάλεσμα προς τον λαό να δυναμώσει την «Σπίθα», που «ξεκίνησε σαν Ήλιος», αλλά «κατάντησε λυχνάρι», όπως χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- αναφέρει.

Τέλος, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρεται στην ανάγκη δημιουργίας ενός «Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του», υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα πρέπει να κάνουμε την χάρη σε αυτούς της προδομένης Αριστεράς να μας κλέψουν την ιδέα».

Το άρθρο-παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη:

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές της ΣΠΙΘΑΣ σημερινοί, χθεσινοί και αυριανοί,

Σας γράφω με αληθινό πόνο για την πατρίδα μας και για τον Λαό μας, για τον χρόνο που χάθηκε, για την Σπίθα που ενώ ξεκίνησε σαν Ήλιος, κατάντησε λυχνάρι. Όμως εξακολουθεί να υπάρχει, κι αυτό χάρη στην ακλόνητη πίστη δέκα-είκοσι το πολύ συναγωνιστών στις ιδέες μας και σε μένα προσωπικά.

Τελικά, όπως ασφαλώς θα το βλέπετε κι εσείς, οι πολιτικές εξελίξεις και η ίδια η Ζωή με ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ.

Σας καλώ λοιπόν να μη χάσουμε κι αυτή τη νέα ευκαιρία και να βοηθήσετε όλοι και όλες να ξαναγίνει η ΣΠΙΘΑ όπως την ονειρευτήκαμε από την πρώτη στιγμή: Δυνατή και πρωτοπόρα με ακτινοβολία και με πειθώ, αληθινός μπροστάρης στις εξελίξεις, με στόχο τη λύτρωση του Λαού και την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Για τον λόγο αυτόν αποφασίσαμε εγώ και κάποιοι από τους πιστούς μου φίλους και συναγωνιστές να σας ξαναθυμίσουμε όλα τα κείμενα που γράψαμε ως τώρα με θέμα την ανάγκη της δημιουργίας του Πανελλήνιου Λαϊκού Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου, που θα βοηθήσει τον Λαό να απαλλαγεί μια για πάντα από την ξένη ακρίδα και να γίνει αφέντης στη χώρα του.

Όπως βλέπετε, σήμερα όλοι και ειδικά αυτοί της προδομένης Αριστεράς μιλούν για Μέτωπο. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να μας κλέψουν κι αυτή την Ιδέα, όπως κάνανε ως τώρα.


Σχόλια