Νέα δημοσκόπηση: Ο «Κανένας» πολεμάει καλύτερα τη διαπλοκή από Τσίπρα & Μητσοτάκη

Νέα δημοσκόπηση: Ο «Κανένας» πολεμάει καλύτερα τη διαπλοκή από Τσίπρα & Μητσοτάκη

Άνοιγμα της «ψαλίδας» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση, στην οποία, ωστόσο, ταυτόχρονα ο «Κανένας» μοιάζει να πείθει περισσότερο τους πολίτες ότι πολεμάει τη διαπλοκή από ό,τι οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικότερα, προβάδισμα 6,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco η διαφορά τους βρισκόταν στο 5,8%), η οποία διεξήχθη από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,5% έναντι 15,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

prothesi

Τρίτο κόμμα παραμένει σταθερά η Χρυσή Αυγή με 6,9%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,6% ενώ στα υπόλοιπα κόμματα τα ποσοστά είναι τα εξής: το Ποτάμι 1,6% (1,9% επί των έγκυρων), οι ΑΝΕΛ 2,2% (2,7% επί των έγκυρων), η Ένωση Κεντρώων 2,3% (2,8% επί των έγκυρων), ενώ Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνουν από 2,5% (3% επί των έγκυρων).

Ο «Κανένας» νικητής στη μάχη με τη διαπλοκή

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της διαπλοκής, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ότι παρακολούθησαν μεν την πρόσφατη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή που έγινε στην Βουλή, ωστόσο δεν τους έπεισε κανένας από τους δυο «μονομάχους».

Ενδεικτικό αυτού το ότι στο ερώτημα «Ποιος έπεισε περισσότερο στην Βουλή ότι πολεμάει την διαπλοκή κερδίζει ο… «Κανένας» με ποσοστό 55%, ο Αλέξης Τσίπρας συγκέντρωσε την προτίμηση του 23% των ερωτηθέντων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του 18%.

diaploki

Στο ερώτημα, αν απάντησε πειστικά ο πρωθυπουργός στη Βουλή ότι δεν δημιουργεί νέα διαπλοκή στο θέμα των τηλεοπτικών καναλιών, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ: 21%
ΔΕ/ΔΑ: 12%

tsipras-diaploki

Στο ερώτημα αν απάντησε πειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή όταν τον εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για την Siemens, οι απαντήσεις ήταν:

ΟΧΙ: 67%
ΝΑΙ: 18%
ΔΞ/ΔΑ: 15%

mitsotakis-diaploki

Τέλος, στο ερώτημα ποιο κόμμα αφορά περισσότερο η διαπλοκή «νικητής» είναι το ΠΑΣΟΚ με 28%, ακολουθεί η ΝΔ με 20% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%.

Με πληροφορίες από newsit.gr – Πηγή φωτογραφιών κειμένου: newsit.grΣχόλια