Νέα δημοσκόπηση- πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση- πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, η πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος αναφορικά με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει τη δυσαρέσκεια που επικρατεί απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στα περαιτέρω μέτρα που αναμένεται να επιβληθούν από το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου

O ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 18,4%,

η ΝΔ στο 21,4% ,

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο 6%

η Χρυσή Αυγή στο 5,4%,

το ΚΚΕ στο 4,9%,

η Ένωση Κεντρώων στο 2,6%,

οι ΑΝΕΛ στο 2,5%

και το Ποτάμι στο 1,8%.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση:

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (70%) κρίνει αρνητικά τη διαπραγμάτευση, με περίπου 4 στους 10 να πιστεύουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έρθει σε ρήξη εάν οι δανειστές δεν σεβαστούν τις κόκκινες γραμμές, 3 στους 10 πως η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και το 26% πως η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, έστω κι αν πιεστεί η οικονομία.

Δημοσκόπηση της Pulse

Χαρακτηριστική είναι και η πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action 24, καθώς φαίνεται πως η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Συγκεκριμένα το 47% των πολιτών ζητά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 32% επιθυμεί να συνεχίσει τη διακύβερνηση της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου το 23% επιθυμεί επίσης πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόφους της Νέας Δημοκρατίας φυσικά είναι πολύ υψηλότερο και φτάνει το 75%.

Στην πρόθεση ψήφου φαίνεται πως προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 27,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, μία διαφορά δηλαδή στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με ποσοστό 5% και οι δύο. Σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση μόνο πέντε κόμματα εισέρχονται στη Βουλή.


Απογοήτευση επικρατεί στους πολίτες για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα του προσφυγικού. Το 72% των πολιτών κρίνουν πως η κυβέρνηση χειρίζεται αρνητικά και μάλλον αρνητικά το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι θετικές γνώμες φτάνουν στο 21%.

Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα για την γνώμη των πολιτών για τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών για τις οποίες σε όλες τις περιπτώσεις υπερισχύουν οι αρνητικές γνώμες. Πρώτη στις αρνητικές γνώμες με ποσοστό 67% έρχεται η κυβέρνηση Παπανδρέου, ακολουθεί δεύτερη η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό 54%, τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου με 42% αρνητικές απόψεις και τέλος η κυβέρνηση Σαμαρά με 39% αρνητικές απόψεις.Σχόλια