Νέα έρευνα για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Νέα έρευνα για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και εάν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Αναλυτικότερα, δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία», τα οποία αναφέρονται σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009 προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με το σχετικό υλικό να έχει ήδη διαβιβαστεί στον κ. Ζαγοραίο.

Σημειώνεται ότι τα προς εξέταση δημοσιεύματα έχουν ημερομηνία 29 και 31 Αυγούστου 2016. Το πρώτο φέρει τον τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και το δεύτερο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά – η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες».

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την αναίρεση της απαλλαγής του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον τελικό λόγο για την υπόθεση Γεωργίου έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίο θα επανεξετάσει την υπόθεση.Σχόλια