Νέα κτηνωδία τούρκων αστυνομικών: Έσερναν από τεθωρακισμένο όχημα το άψυχο σώμα Κούρδου (φωτό)

Νέα κτηνωδία τούρκων αστυνομικών: Έσερναν από τεθωρακισμένο όχημα το άψυχο σώμα Κούρδου (φωτό)

Σε μια ακόμη θηριωδία εναντίον του κουρδικού πληθυσμού της Τουρκίας προχώρησαν αστυνομικοί της χώρας, αυτή τη φορά στην περιοχή Dicle της νοτιοανατολικής επαρχίας Sirnak, δένοντας το άψυχο σώμα ενός νεαρού κούρδου σε τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας και σέρνοντάς το στους δρόμους της πόλης.

CQdX97nXAAAVWPE
Θύμα ο 24χρονος Hacı Lokman Birlik, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αρχικά τραυματίστηκε από σφαίρες των Ειδικών Μονάδων της Τουρκικής Αστυνομίας, οι οποίοι στη συνέχεια τον πλησίασαν και του πάτησαν το κεφάλι με τα άρβυλα, για να του δώσουν αμέσως μετά και τη χαριστική βολή.

Haci-lokman-birlik-kimdir-Haci-Lokman-Birlik-nasil-oldu-Haci-Lokman-birlik-kac-yasindaydi-nerede-okudu-9080Για το θέμα, και μετά την τεράστια έκταση που έλαβε από την ευρεία δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας στο Διαδίκτυο, το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας δήλωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα, λέγοντας παράλληλα πως το συμβάν θα πρέπει να διερευνηθεί «σε όλες του τις διαστάσεις».

Λίγο αργότερα το σώμα του άτυχου Birlik μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο της πόλης από ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε και άλλους κούρδους τραυματισμένους από τις ίδιες Ειδικές Μονάδες, οι οποίοι στη συνέχεια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τοπικό Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Σοκαρισμένοι από την τελευταία αγριότητα, βουλευτές του HDP αλλά και εκατοντάδες ακόμη ντόπιοι είχαν κατακλύσει το νοσοκομείο για να παραλάβουν τη σορό του Birlik για να την ενταφιάσουν, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

 Σχόλια