Νέα πνοή στα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας  από τον ΟΠΑΠ

Νέα πνοή στα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας από τον ΟΠΑΠ

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τα εξής έργα:

Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»: Χρωματισμοί, Διακοσμητικές παρεμβάσεις, Οικοδομικές επισκευές , Επισκευή Υφισταμένου  και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού.

  • Της Α΄& Β΄ ορθοπεδικής  νοσηλευτικής μονάδας του 2ου ορόφου
  • Της κεντρικής εισόδου και των δύο κλιμακοστασίων (από το υπόγειο, έως τον 7ο  όροφο)

 

Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού»: Χρωματισμοί, Διακοσμητικές Παρεμβάσεις, Οικοδομικές Επισκευές και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού  εξοπλισμού

  • Του κεντρικού  κλιμακοστασίου μεταξύ των πτερύγων Α & ΒΔ   συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναμονής, (από το Ισόγειο, έως και τον 6ο όροφο)

 

Αλεξάνδρα Ρομοσιού, Πολιτική Μηχανικός ΕΜΠ, Διεύθυνση Έργου

Πρόκειται για ένα νοσοκομείο το οποίο λειτουργεί, βρίσκεται  εν λειτουργία συνεπώς επεμβαίνουμε χειρουργικά ουσιαστικά στο κτίριο γιατί δεν πρέπει να δημιουργήσουμε θορύβους, δεν πρέπει να δημιουργήσουμε σκόνες , πρέπει να δούμε τώρα που φτιάχνουμε, ας πούμε, ένα κλιμακοστάσιο από πού θα διοχετεύεται ο κόσμος και που θα είναι οι προσβάσεις και συνεπώς είναι όπως είπα και πριν μια χειρουργική επέμβαση σ ένα κτίριο που είναι ζωντανό, εν λειτουργία.

opap2

Πρόγραμμα Ανακαίνισης των Παιδιατρικών Νοσοκομείων

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του. Δικαιολογημένα κατά συνέπεια η επιδίωξη της ΟΠΑΠ είναι να αναμορφώσει το θεραπευτικό περιβάλλον των δύο Νοσοκομείων, επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά.

 

 

opap3

 

Γεωργία Λασσανιάνου Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΟΠΑΠ

Πιστοί στην δέσμευσή μας συνεχίζουμε το έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά υπηρεσίες νοσηλείας υψηλού επιπέδου.

 

 

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων είναι

  • Η λειτουργική και τεχνική αναβάθμιση όλων των Νοσηλευτικών Τμημάτων και Εξωτερικών Ιατρείων, που έχουν ανάγκη
  • Η αναβάθμιση του θεραπευτικού περιβάλλοντος του άρρωστου παιδιού, μέσω της κατάλληλης διακόσμησης, της χρωματικής αντιμετώπισης και της όλης ανάπλασης των χώρων νοσηλείας, παραμονής ή εξέτασης των μικρών ασθενών, με στόχο την δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος.

 

Μανώλης Παπασάββας Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»

Είναι μεγάλη η διαφορά της ξενοδοχειακής υποδομής που υπήρχε πριν μ αυτή που έχει δημιουργηθεί τώρα και κάτι ανάλογο θα γίνει και στην ορθοπεδική κλινική και το πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Α.Ε θα συνεχιστεί και σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του νοσοκομείου μας και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Είναι ένα έργο σημαντικό για το νοσοκομείο μας.

 

 

opap7Σχόλια