Νέες αποκαλύψεις για το Πόθεν Έσχες Καλογρίτσα – «Μηδαμινή αξία» του βοσκότοπου στην Ιθάκη

Νέες αποκαλύψεις για το Πόθεν Έσχες Καλογρίτσα – «Μηδαμινή αξία» του βοσκότοπου στην Ιθάκη

Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το Πόθεν Έσχες του επιχειρηματία Καλογρίτσα έφεραν στο φως οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha και Star.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών, η έκταση που δήλωσε ο επιχειρηματίας ως εγγύηση στον πρόσφατο διαγωνισμό έχει μηδαμινή αξία σε σχέση με την εμφανιζόμενη από τον ίδιο, ενώ η μεταβίβαση των βοσκοτόπων φέρεται να έγινε με πληρεξούσιο… νεκρής.

Μηδαμινή, σε σχέση με την εμφανιζόμενη από τον επιχειρηματία, η αξία της έκτασης στην Ιθάκη

Αναλυτικότερα, μηδαμινή, σε σχέση με την αξία που εμφάνισε να έχει εκτιμηθεί στο Πόθεν Έσχες του επιχειρηματία Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, έχει το βοσκοτόπι των 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν ο Alpha και το Star.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της Ιθάκης, η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται εξαιρετικά δύσβατη και δυσπρόσιτη, και σε καμία περίπτωση δε θεωρείται «φιλέτο».

Η εκτίμηση των 100 εκατ. ευρώ που είχε γίνει για την έκταση το 2011 αμφισβητήθηκε έντονα. Μάλιστα, στον Alpha παρουσιάστηκε και συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο, προ κρίσης, ο ιδιοκτήτης της έκτασης Σπύρος Καραμπάτσος είχε αγοράσει εκτάσεις προς 373 ευρώ το στρέμμα, γεγονός που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η συνολική έκταση να έχει εμπορική αξία 20.000 ευρώ το στρέμμα.

Παράλληλα, στα ρεπορτάζ των καναλιών περιλαμβάνονται πολλές καταγγελίες για καταπατήσεις εκτάσεων που τώρα έχουν περιληφθεί στην έκταση που εμφανίζει ως εγγύηση στο Πόθεν Έσχες ο κ. Καλογρίτσας, ενώ μάλιστα κάποιες τέτοιες εκτάσεις φέρεται να διεκδικεί ως καταπατηθέντες ο δήμος Ιθάκης.

Πληρεξούσιο από… νεκρή

Ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, κάνει και αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star, σύμφωνα με το οποίο όταν ζητήθηκαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά από την επιτροπή του διαγωνισμού των αδειών από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, εκείνος προσέφερε εγγύηση ενός ακόμη ακινήτου, ιδιοκτησίας  Ανδρέα και Αντωνίας Δενδρινού, το γένος Νικολαΐδου, με πληρεξούσιο της δεύτερης την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, η γυναίκα έχει πεθάνει από το 2011…

Το δάνειο από την Attica Bank

Ερωτηματικά προκύπτουν και από ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το Star, σύμφωνα με το οποίο ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας πριν από περίπου είκοσι ημέρες, στις παραμονές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, έλαβε δάνειο από την Attica Bank, ύψους 5,6 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ενδοκυβερνητικός «πόλεμος» για τα βοσκοτόπια ΚαλογρίτσαΣχόλια