Νέος «γαλάζιος» καυγάς – Δεν μπορούν να τα βρουν πουθενά

Νέος «γαλάζιος» καυγάς – Δεν μπορούν να τα βρουν πουθενά

Δεν έχουν τέλος τα γαλάζια εσωκομματικά βάσανα. Τελευταίο κρούσμα, η διαμαρτυρία δια επιστολής του τομεάρχη Δημόσιας Τάξης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Κυριαζίδη προς το νέο μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, διότι όρισε ως διάδοχο του τη βουλευτή Μαρία Αντωνίου και όχι τον αρχαιότερο αναπληρωτή γραμματέα Σάββα Αναστασιάδη, όπως αναφέρει ο κανονισμός.

Ο κ.Κυριαζίδης μάλιστα αφήνει υπόνοιες για το ενδεχόμενο η επιλογή αυτή να έχει να κάνει με τις εσωκομματικές διεργασιες και προτιμήσεις σε συγκεκριμένους υποψήφιους. Από την πλευρά του κ.Πλακιωτάκη απαντούν σύμφωνα με πληροφορίες ότι τη Δευτέρα θα διορθωθεί το λάθος και θα αναλάβει ο κ.Αναστασιάδης.

Ο κ.Κυριαζίδης και ο κ.Αναστασιάδης συγκαταλέγονται σύμφωνα με πληροφορίες στο στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ η κ.Αντωνίου φέρεται να είναι με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

H επιστολή του κ.Κυριαζίδη στο μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Αναπληρωτή Πρόεδρε,

Αγαπητέ φίλε Γιάννη,

Με έκπληξη μόλις πληροφορήθηκα ότι κατόπιν απόφασής σας προχωρήσατε στην παραχώρηση της θέσεώς σας του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας στην εκλεκτή συνάδελφο και φίλη Μαρία Αντωνίου. Προβήκατε δε στην τοποθέτηση αυτή, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την θέση αυτή έπρεπε να καταλάβει ο εκ των αρχαιοτέρων αναπληρωτών Γραμματέων κ. Σάββας Αναστασιάδης, έμπειρος συνάδελφος, στο πρόσωπο του οποίου πληρούνται άπασες οι οριζόμενες στον κανονισμό προϋποθέσεις, ιδία δε η ύπαρξη πενταετούς κοινοβουλευτικής θητείας, την οποία μόνον ο εν λόγω συνάδελφος κατέχει. Γνωρίζοντας το ήθος και το ποιόν σας, και θέλοντας βαθύτατα να πιστεύω ότι η κατά τα ανωτέρω επιλογή δεν υποκρύπτει άλλα ελατήρια ή προθέσεις, που ανάγονται στις εκκρεμούσες εσωκομματικές διεργασίες και προτιμήσεις προς συγκεκριμένους υποψηφίους, παρακαλώ για την πιστή τήρηση του κανονισμού και εντεύθεν για την σύμφωνα με αυτόν αναθεώρηση της απόφασής σας.Σχόλια