Νέο κόμμα από τον Χάρη Θεοχάρη- Ποιοι το στηρίζουν

Νέο κόμμα από τον Χάρη Θεοχάρη- Ποιοι το στηρίζουν

Ένα νέο κόμμα αναμένεται να δημιουργηθεί στον χώρο της Κεντροαριστεράς από τον Χάρη Θεοχάρη. Η συγκρότηση της νέας πολιτικής κίνησης με το όνομα «Δημοκρατική Ευθύνη» αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη, ενώ την πρωτοβουλία στηρίζει και ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με την ανοιχτή πρόσκληση-προσκλητήριο που απευθύνουν, κυρίως, σε νέους αλλά και επώνυμες προσωπικότητες, οι συμμετέχοντες στην κίνηση πήραν τη πρωτοβουλία «για να μην πέσει η νεολαία της δραματικής αυτής δεκαετίας της κρίσης θερισμένη στο σύνορο της απόγνωσης και της παραίτησης».

Στο προσκλητήριο αναφέρεται ότι περισσότεροι από 1.500 ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό έχουν, ήδη, υπογράψει το κάλεσμα, ενώ 50 προσωπικότητες από όλους τους χώρους χαιρετίζουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της κίνησης. «Η χώρα μας βιώνει την επείγουσα πίεση του τώρα. Τώρα είναι η ώρα να γίνουν οι πραγματικές αλλαγές. Τώρα πρέπει να απαντήσουμε στις απαιτήσεις της ιστορίας. Γι’ αυτό κι εμείς, απλοί πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, πολίτες με διαφορετικά επαγγέλματα και από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, δίνουμε το έναυσμα για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, για να βάλουμε τέλος στη συνεχιζόμενη κατάρρευση. Συγκροτούμε μία αυθεντικά νέα πολιτική κίνηση, με σκοπό την υπεράσπιση της Ελλάδας της δημιουργίας και της παραγωγής, τη «Δημοκρατική Ευθύνη»», τονίζεται στο προσκλητήριο.

Στη προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Γκιόκας, η Μαρία Ηλιοπούλου, ο Αλέξανδρος Κρομμύδας, ο Γιάννης Μητλιάγκας, ο Θωμάς Παπαλιάγκας, ο Ηλίας Πεντάζος, ο Κώστας Φασουλάκης και ο Γιάννης Χατζηγώγας.Σχόλια