Νοσοκομείο Κέρκυρας: Αλυσίδα ανθρώπων «αγκάλιασε»  το κτήριο

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Αλυσίδα ανθρώπων «αγκάλιασε» το κτήριο

Μια ιδιαίτερα συγκινητική κίνηση από εκατοντάδες απλούς πολίτες θα είχε την ευκαιρία να αντικρίσει κανείς έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Μια τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας σχημάτισαν κάτοικοι του νησιού, ζητώντας την καλύτερη δυνατή λειτουργία του νοσοκομείου και την άμεση κάλυψη των κενών από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Την άμεση κάλυψη των κενών από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μαμάδες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και παιδιά πιάστηκαν όλοι μαζί από το χέρι και «αγκάλιασαν» το Γενικό Νοσοκομείο σε μία ένδειξη στήριξης των γιατρών, αλλά και σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση του νοσοκομείου. «Είμαστε απλά γονείς που αγωνιούμε για τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατό η Παιδιατρική Κλινική της Άρτας να έχει 16 παιδιάτρους, το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων πάνω από 20 και η Κέρκυρα να έχει δύο. Είμαστε νησί και πολλές φορές είμαστε αποκλεισμένοι. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε τα αυτοκίνητά μας να πάμε στο επόμενο νοσοκομείο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας Σπύρος Κασίμης και προσέθεσε:

«Πρέπει επιτέλους η πολιτεία μας να καταλάβει ότι πέρα από τους 110.000 κατοίκους που έχει αυτό το νησί, έχουμε και 200.000 παιδιά που έρχονται να κάνουν το καλοκαίρι διακοπές με τους γονείς τους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Πρέπει να δράσουμε άμεσα για τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας των παιδιών μας. Η μοναδική Παιδιατρική Κλινική του μοναδικού νοσοκομείου που διαθέτει το νησί μας καταρρέει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασίμης.

Η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής βασίζεται σε δύο γιατρούς επικουρικούς και έξι νοσηλευτές, ενώ κλήθηκε και μία παιδίατρος από το Νοσοκομείο του Ρίο να κάνει έξι εφημερίες κατά το μήνα Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Κώστα Γρηγορόπουλο, έχει ήδη ζητηθεί μία ακόμη θέση ενός τρίτου επικουρικού παιδιάτρου, που θα καλυφθεί τον ερχόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ), Φοίβος Κακαβίτσας, «το Νοσοκομείο Κέρκυρας νοσεί, καθώς μέχρι τέλους του χρόνου λήγει και η θητεία επτά επικουρικών ιατρών, ενώ η Παιδιατρική Κλινική είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, αφού οι δύο εναπομείναντες ιατροί δεν θα αντέξουν άλλο. Εμείς θα δώσουμε μάχη για να παραμείνει όρθιο το Νοσοκομείο Κέρκυρας», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κακαβίτσας, ο οποίος αναμένεται αύριο με αντιπροσωπεία και άλλων ιατρών του Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ και του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, να βρεθούν στην Πάτρα, στην 6Η ΔΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα των ζητημάτων.

 


Σχόλια