Ντάισελμπλουμ: Αν φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, η Ελλάδα χρεοκοπεί

Ντάισελμπλουμ: Αν φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα, η Ελλάδα χρεοκοπεί

Την άποψη ότι σε περίπτωση αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εξέφρασε εχθές στο ολλανδικό κοινοβούλιο, ο υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financieele Dagblad.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει δημόσια κάτι τέτοιο, καθώς μέχρι εχτές, σημείωνε απλώς ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η χώρα του δεν θα παράσχει στήριξη στην Ελλάδα, στάση ανάλογη θέση με εκείνη της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος πρόσθεσε, πάντως, ότι η δική του δουλειά (του προέδρου του Εurogroup) είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα γιατί αυτό, όπως είπε, είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο από οικονομικής όσο και πολιτικής πλευράς, ενώ διαβεβαίωσε πως ούτε το ΔΝΤ θέλει να εγκαταλείψει το πρόγραμμα.

«Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».Σχόλια