Ντάισελμπλουμ: Η ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σοκ θα μπορούσε να προκαλέσει ένα Brexit

Ντάισελμπλουμ: Η ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σοκ θα μπορούσε να προκαλέσει ένα Brexit

Ότι η Ευρωζώνη μπορεί να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διεμήνυσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μία εβδομάδα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της χώρας στην ΕΕ.

«Έχουμε την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε σοκ που θα μπορούσε να προκληθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο, και πρόσθεσε ότι «Βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι πριν από μερικά χρόνια», εκτιμώντας ότι δε συντρέχει λόγος να αλλάξει η πολιτική της ευρωζώνης.

«Παρακολουθούμε στενά (την κατάσταση στη Βρετανία). Ελπίζουμε και πιστεύουμε στη σοφία του βρετανικού λαού», συνέχισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίνδος εκτίμησε ότι το Brexit θα είχε αρνητικές επιπτώσεις για τη βρετανική οικονομία, αλλά και για την οικονομία της ηπειρωτικής Ευρώπης, καλώντας τους Βρετανούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν με σύνεση.

«Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν (…) μια δυσκολία για την Ευρώπη αλλά πρώτα και κύρια μια τραγωδία για τη Βρετανία», υποστήριξε, από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν.

 Σχόλια