Νταβούτογλου: Η Τουρκία εξετάζει κυρώσεις – αντίποινα σε βάρος της Ρωσίας

Νταβούτογλου: Η Τουρκία εξετάζει κυρώσεις – αντίποινα σε βάρος της Ρωσίας

Οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ως αντίποινα στα μέτρα που έχει επιβάλει η Μόσχα στο τουρκικό εμπόριο, εξετάζει η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος, ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το είδος των δυνητικών κυρώσεων που εξετάζει η Άγκυρα.

Όπως είπε ο κ. Νταβούτογλου, το ενδεχόμενο κυρώσεων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

«Εάν το κρίνουμε απαραίτητο, θα επιβάλουμε κυρώσεις ως αντίμετρο», είπε ο κ. Νταβούτογλου, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα του ότι η ένταση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις θα «ξεπεραστεί», και συνεπώς «δε θα υπάρχει ανάγκη προσφυγής σε αυτά τα μέτρα».

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδος συζήτησης με τη Ρωσία, αλλά ποτέ δε θα δεχτούμε υπαγορεύσεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει απαγορεύσει την πώληση τουριστικών πακέτων με προορισμό την Τουρκία από ρωσικά ταξιδιωτικά γραφεία – ένα εν δυνάμει βαρύ πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό –, ενώ ταυτόχρονα έχει απαγορεύει την εισαγωγή ορισμένων τουρκικών τροφίμων.Σχόλια