Ντόρα Μπακογιάννη: Οφείλουν να πουν την αλήθεια μετά την τοποθέτηση Τουσκ

Ντόρα Μπακογιάννη: Οφείλουν να πουν την αλήθεια μετά την τοποθέτηση Τουσκ

Η βουλευτής της Ν.Δ. και συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας είπε ότι υπάρχει μείζον θέμα και πρόσθεσε πως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

«Τι πραγματικά συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δυο είναι τα δεδομένα. Η δήλωση Τουσκ, η οποία ουσιαστικά συγχαίρει τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα. Και το δεύτερο, τα σύνορα όλων των υπόλοιπων χωρών έκλεισαν ερμητικά από χτες. Η απάντηση πρέπει να δοθεί και πρέπει να δοθεί σήμερα. Οι Έλληνες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια», σημείωσε.

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι στην κυβέρνηση δεν έχουν αντιληφθεί σωστά τι υπέγραψαν, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι δεν θέλει να προτρέξει.

«Φοβάμαι όμως ότι δόθηκε μια συμφωνία στη δημοσιότητα, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην ουσία της συζήτησης που έγινε μέσα στο συμβούλιο. Δηλαδή απέφυγαν στο κείμενο να πουν την ουσία και έτσι άφησαν πολλά θέματα ανοικτά. Μετά προχώρησαν στην ουσιαστική άσκηση της πολιτικής, η οποία ήταν το κλείσιμο των συνόρων», πρόσθεσε.

Όπως είπε, ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε ούτε να κάνουμε πολιτική χωρίς να γνωρίζουμε τα δεδομένα για αυτό και ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει μια απάντηση.Σχόλια