Ο ΑΝΤ1 «άδειασε» τον Λιάγκα για το βήμα που έδωσε στον Σφακιανάκη

Ο ΑΝΤ1 «άδειασε» τον Λιάγκα για το βήμα που έδωσε στον Σφακιανάκη

Ο Γιώργος Λιάγκας κάλεσε τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη στη νυχτερινή του εκπομπή και ο λαϊκός καλλιτέχνης εκμεταλλευόμενος την ελευθερία λόγου και σκέψης, κατέθεσε τη φασίζουσα ρητορική του. Ο ΑΝΤ1 συνεχίζει να προσφέρει δουλειά στον παρουσιαστή, ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως ως σταθμός δεν ενστερνίζεται – και ευτυχώς – την πολιτική και κοινωνική ταυτότητα του Ν. Σφακιανάκη.

Η ανακοίνωση του  σταθμού αναφέρει:

«Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, οι αρχές του ΑΝΤ1 εδράζονται σε συγκεκριμένες αξίες.

Η ευαισθησία του σε θέματα δημοκρατίας, σεβασμού του ανθρώπου και των δικαιωμάτων είναι μια απ’ αυτές και είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη.

Θέσεις και απόψεις που συνιστούν ρητορική μίσους, αναδεικνύουν φασίζουσες, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και προφανώς καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται από τον ΑΝΤ1 και τους εργαζόμενούς του, χωρίς φυσικά να οδηγηθούμε σε λογικές ή πρακτικές αποκλεισμού ή λογοκρισίας, οι οποίες προφανώς δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας.Η σταθερή προσήλωση σε αυτές τις αρχές, θα συνεχιστεί αταλάντευτα πολύ περισσότερο σε περιπτώσεις που η διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων είναι προβλέψιμη».
Σχόλια