Ο Άρειος Πάγος εφιστά την προσοχή για εισαγγελέα… «μαϊμού»

Ο Άρειος Πάγος εφιστά την προσοχή για εισαγγελέα… «μαϊμού»

Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους διοικητές νοσοκομείων, ιδιοκτήτες ΜΜΕ, κ.ά. για την ύπαρξη ενός ατόμου που κυκλοφορεί με το όνομα «Κωνσταντίνος Ρούσος» και ο οποίος εμφανίζεται ψευδώς ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου με την ιδιότητα αυτή να αποσπάσει χρήματα για δήθεν αναξιοπαθούντα άτομα, απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Συγκεκριμένα, από το γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ανακοινώνονται τα εξής:

Έχουν περιέλθει στην υπηρεσία μας τηλεφωνικά πληροφορίες ότι άγνωστο, επί του παρόντος, πρόσωπο, τηλεφωνεί σε Προέδρους Διοικητικών Συμβουλίων Οργανισμών ή Διευθύνοντες Συμβούλους επιχειρήσεων που διατηρούν ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, Διοικητές Νοσοκομείων κλπ ,το οποίο εμφανίζεται ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, με το όνομα Κωνσταντίνος Ρούσος, και τους ζητεί να συνδράμουν οικονομικώς, για λόγους φιλανθρωπίας, δήθεν αναξιοπαθούντα άτομα. Υποδεικνύει μάλιστα, για την κατάθεση των σχετικών συνεισφορών, συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και αναφέρει αριθμό κινητού τηλεφώνου, που ανήκει δήθεν σ’ αυτόν, για περαιτέρω πληροφορίες.

Επειδή τα φαινόμενα αυτά έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και οι ενέργειες αυτές συνιστούν αξιόποινη πράξη, κρίνουμε αναγκαίο να ανακοινώσουμε τα ανωτέρω προς αποφυγή παραπλάνησης όσων δέχονται ανάλογα τηλεφωνήματα, αφού ούτε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ούτε οι Αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου ουδέποτε έχουν ζητήσει, ούτε πρόκειται να ζητήσουν, τη συνδρομή οποιουδήποτε υπέρ τρίτων προσώπων.Σχόλια