Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

Νέος πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και πρωθυπουργός της Τουρκίας αναμένεται να είναι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, καθώς ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της κυβερνώσας παράταξης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κομματικός εκπρόσωπος, Ομάρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Γιλντιρίμ, υπουργός Μεταφορών και στενός συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εδώ και δύο δεκαετίες, αναμένεται να εκλεγεί ηγέτης του ισλαμοσυντηρητικού AKP στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος την Κυριακή.

Ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας δεσμεύθηκε να εργαστεί σε πλήρη αρμονία με τον πρόεδρο της χώρας και να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στην «τρομοκρατική απειλή».

Σε δηλώσεις του μετά την ανακήρυξή του σε υποψήφιο πρόεδρο του AKP, ο κ. Γιλντιρίμ τόνισε ότι η επιλογή του προσώπου του έγινε μετά από διαβουλεύσεις των 800 επιφανέστερων στελεχών του κόμματος.

«Θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε σε πλήρη αρμονία με τον ιδρυτή του κόμματος και ηγέτη της χώρας μας, καθώς και με τους συναδέλφους μας σε όλες τις βαθμίδες του κόμματος, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας για μια μεγάλη Τουρκία», σημείωσε ο ίδιος.Σχόλια