Ο Χουλιαράκης ανακοίνωσε πότε… τελειώνουν τα capital controls

Ο Χουλιαράκης ανακοίνωσε πότε… τελειώνουν τα capital controls

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους μήνες εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης κατά την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε την άρση των capital controls που επιβλήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, λίγο αφού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τους δανειστές, τον προσεχή Ιούνιο.

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων θα αρθούν στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2016, δηλαδή τον Ιούνιο. Οι τράπεζες δηλαδή θα αρχίσουν να λειτουργούν… κανονικά ένα χρόνο μετά την επιβολή των capital controls.

Για την ύφεση ευθύνονται οι δανειστές

Απαντώντας εντωμεταξύ στις αιτιάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε ότι αυτή δεν οφείλεται στην κυβέρνηση αλλά στην πιστωτική ασφυξία που επέβαλαν οι δανειστές. «Η πιστωτική ασφυξία ήταν το εργαλείο που χρησιμοποίησε η άλλη πλευρά για να σύρει την κυβέρνηση σε μια συμφωνία που δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας» είπε ο κ. Χουλιαράκης και επισήμανε ότι τρεις ημέρες μετά τη συμφωνία η ΕΚΤ προχώρησε σε άρση περιορισμών της ελληνικής οικονομίας.Σχόλια